paziteli.bg@gmail.com ; pr.paziteli@abv.bg

“Войводска среща” 2015 г.

“Войводска среща” 2015 г.
“Войводска среща” 2015 г.

Новите български войводи се събраха на второто за годината общо събрание на сдружението високо в Балкана, в местността Бяло камъне над Старосел.
Както си е по устав, всички те се явиха пременени във войводски одежди или народни носии и със съответното въоръжение. Понеже събранието бе с открит характер, някои бяха довели подвойводите на четите си, а други – семействата си.

Сдружението прие в редиците си няколко нови членове, сред които и режисьорката Зорница София. Пременена в женска носия от Кюстендилско и запасала силях, авторката на култовия филм “Мила от Марс” изпълни намерението си, декларирано миналото лято на първия събор “Войводска среща”, да се включи в сдружението.
Тя положи тържествена клетва да работи всеотдайно за запазването на българщината и стана петата жена войвода от общо вече 72-мата съвременни войводи от “Пазители на българщината”.

Като своя лична кауза Зорница София обяви създаването на първия след близо тридесетина години български филм на хайдушка тематика. В момента режисьорката снима лента, посветена на Румена войвода. За участие в масовите сцени е поканила членове на “Пазителите” и на други патриотични формации, които със собственото си въоръжение и облекло придават особен колорит на кадрите.
Сценарият на филма се придържа към едноименния разказ на Николай Хайтов.

източник: Десант.нет

About the author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *