paziteli.bg@gmail.com ; pr.paziteli@abv.bg

Визитка на д-р Милен Врабевски

Визитка на д-р Милен Врабевски
Визитка на д-р Милен Врабевски

Д-р Милен Врабевски е основател и управляващ собственик на Комак Медикал – частна компания за научно-изследователска и развойна дейност в областта на клиничната медицина. Организацията му управлява и мониторира научно-изследователски проекти в 18 държави, чрез собствена офис-структура и над 300 служители в 9 европейски столици. През 2016 година компанията му получава награда „Питагор“ на МОН за Фирма с най-много инвестиции в научно-изследователската област.

Д-р Врабевски е основател и председател на Фондация Българска Памет, чрез която финансира инициативи за съхранение и утвърждаване на българското културно-историческо наследство в духа на демократичните ценности на Обединена Европа – плурализъм, толерантност, автономност и съгласие.

За благотворителната си дейност е избран  от Българския Дарителски Форум за „Личност на годината с изключителен принос към каузата на филантропията в България“ през 2011 г. През 2012 г. е поканен за член на „Глобалната инициатива на Бил Клинтън“, а през 2013 г. е отличен с „Гражданската награда“ на Европейския парламент за инициативата си „Силна национална идентичност – силна европейска идентичност“. Носител е на наградата „Будител на годината“ за 2014 г.

С негово дарение и по негова инициатива през 2015 г. в центъра на София беше издигнат паметник на Цар Самуил в памет на 1000-годишнината на владетеля.

About the author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *